Scaune Auto

Scaune pentru nou nascuti, grupa 0-13 Kg

Scaune auto 0 - 13 Kg

Scaunele auto din grupa 0-13 kg, sunt cunoscute de parinti sub numele de scoici

Ele se folosesc de la nastere si pana la varsta de 1,5 ani.

Deoarece in acest moment exista doua standarde de omologare a scaunelor auto pentru copii care sunt folosite in paralel, standardul R44.04 si standardul R129 (mai cunoscut ca i-size), de fapt aceasta grupa de scaune auto este recomandata copiilor de la nastere si pana cand ajung la greutatea maxima de 13 kg sau inaltimea de 76 cm.

De ramarcat este faptul ca scaunele auto din aceasta grupa, scoicile adica, obtin cele mai bune scoruri la testele de impact realizate de ADAC, NHTSA, OAMTC sau Which, deoarece in cazul lor exista cea mai buna corespondenta intre caracteristicile antropometrice ale copilului si structura de rezistenta a scaunului auto.

Scoicile Graco sunt prevazute cu inserturi speciale pentru nou nascut, inserturi ce se scot treptat, pe masura ce copilasul creste.

Scoicile Graco pot fi instalate in centuri sau prinse pe baza Isofix.

Graco a revolutionat sisitemul de fixare a scoicii pe sasiul caruciorului patentand prinderea Click Connect®, adica prinderea directa, fara adaptori.

Scoicile din gama Graco sunt recunoscute pentru:

 • rezultatele excelente la testele de impact;
 • pozitia respiratorie speciala pentru nou-nascut, inclusiv pentru prematur;
 • ergonomia deosebita;
 • raport foarte bun pret-calitate.
Cumpara

Scaune auto 0 - 18 Kg

Scaune auto 0 - 18 Kg

Scaunele auto din grupa 0-18 kg (conform omologarii R44.04) sunt recomandate copiilor in varsta de pana la 4 ani si au corespondent in omologarea I-Size grupa de inaltime 76-105 cm

Ideal este ca scaunele din acesta grupa sa fie utilizate dupa etapa de scoica. Din punct de vedere al sigurantei, pentru nou nascuti este recomandata folosirea scoicii.

Exista doua variante de scaune din aceasta grupa: scaune rotative 360°, precum modelul Graco Turn2Me, si scaune Rear-Facing exclusiv.

Graco revolutioneaza gama scaunelor din aceasta categorie propunand un model cu testare Plus, modelul Ascent, model exclusiv Rear-Facing, care poate fi fixat pe aceeasi baza pe care initial a fost folosita impreuna cu unul din scaunele Graco 0 - 13 Kg.

La fel ca in cazul scoicilor si scaunele din aceasta grupa sunt prevazute cu inserturi speciale ce se indeparteaza treptat, pe masura ce copilasul creste.

Deoarece gama de scaune 0-18 kg este cea mai atent dezvoltata de compania americana, va invitam sa fiti pe faza si sa urmariti aparitia pe piata a noilor modele rotatative ale grupei, modele care suntem siguri ca se vor bucura de aceleasi performante de confort si siguranta ca si restul scaunelor auto marca Graco.

In conformitate cu recomanadrile Academiei Americane de Pediatrie, Graco ii sfatuieste pe parinti sa transporte copiii cu spatele la sensul de mers cat mai mult posibil; preferabil pana la varsta de 4 ani.

Cumpara

Scaune auto grupa 0 - 25 Kg

Scaune auto 0 - 25 Kg

Scaunele auto 0-25 kg (conform omologarii R44.04) reprezinta gama scaunelor auto evolutive si sunt utilizate de la nastere si pana la aproximativ 7 ani.

Scaunele auto din aceasta grupa se utilizeaza atat cu spatele cat si cu fata catre sensul de mers si ofera multiple pozitii de inclinare, pentru confortul micutului tau inca din prima zi.

Graco Enhance este scaunul auto ce va creste impreuna cu micutul tau, oferind siguranta in 3 moduri de a calatori:

 • 0-18 kg, de la nastere la 4 ani - orientat cu spatele catre sensul de mers.
 • 9-18 kg, de la 9 luni la 4 ani - orientat cu fata sau cu spatele catre sensul de mers.
 • 15-25 kg, de la 4 ani la 7 ani - orientat cu fata catre sensul de mers.

Cu optiunile de siguranta integrate, cum ar fi protectia superioara impotriva impactului lateral, cadrul din otel armat, reglarea rapida si usoara a tetierei in 5 pozitii fara a fi nevoie sa repozitionezi centurile, calatoriile tale vor fi lipsite de griji.

Si cum confortul conteaza, Graco Enhance este dotat cu sistem de ventilatie lateral, cotiere captusite, insert nou-nascut si husa textila Premium, spatiu integrat pentru depozitarea centurilor in modul inaltator cu spatar.

Cumpara

Scaune evolutive grupa 0 - 36 Kg

Scaune auto evolutive grupa 0 - 36 Kg

Scaunele auto din grupa 0-36 kg (conform omologarii R44.04) sunt cunoscute si sub numele de scaune auto evolutive si sunt recomandate copiilor cu varsta pana in 12 ani.

Aceasta grupa de scaune auto de la Graco se bucura de cea mai mare apreciere in randul parintilor, fiind varianta preferata de scaun auto dupa etapa de scoica.

In anul 2020 Graco a lansat in Europa doua astfel de modele: Graco SlimFit si Graco SlimFit LX.

Ambele modele permit utilizarea scaunului cu spatele la sensul de mers pana la varsta de 4 ani (greutatea de 18 kg), conform recomandarilor de data recenta ale Academiei Americane de Pediatrie.

Dupa varsta de 4 ani, modelul Graco SlimFit se instaleaza cu fata la sensul de mers to cu prindere in centuri, iar modelul Graco SlimFit LX poate fi instalat cu fata la sensul de mers folosind prinderea in Isofix si prinderea in centuri.

Iata care sunt punctele forte ale scaunelor auto Graco din grupa 0 - 36 kg:

• Cea mai buna pozitie de somn atat in varianta Rear-Facing (scaun instalat cu spatele la sensul de mers), cat si Forward-Facing (scaun instalat cu fata la sensul de mers)

• Tetiera reglabila pe inaltime in 10 pozitii.

Sistem de reglaj automat al centurilor simultan cu reglarea tetierei.

• Materiale textile cu proprietati anti-prespirante excelente.

Sistem Isofix flexibil ce permite adaptarea pe majoritatea tipurilor de masini prezente pe piata

• Ghidaje clare pentru fixarea in centuri care asigura o usurinta de utilizare si sanse minime de instalare incorecta.

• Cea mai buna stabilitate pe bancheta din grupa sa.

• Suport de pahar sau biberon ce poate fi montat atat pe cotirea dreapta cat si pe cea stanga in functie de locul in care se afla scaunul pe bancheta din spate.

Cumpara

Scaune auto 9 - 36 Kg

Scaune auto 9 - 36 Kg

Scaunele auto 9 - 36 kg kg (conform omologarii R44.04) fac parte din gama scaunelor evolutive, fiind utilizate de la 9 luni la aproximativ 4 ani (9 - 18 kg) in modul scaun auto, ulterior oferind protectie in modul inaltator cu spatar pana la aproximativ 12 ani (36 kg).

Graco Avolve este un scaun auto ce se utilizeaza cu fata catre sensul de mers si permite o fixare sigura pe bancheta autovehiculului datorita conectorilor sai isoCatch.

Testat riguros pentru a indeplini standardele ECE R44.04, Graco Avolve este proiectat sa ofere atat confortul, cat si siguranta celui mic. Cele 3 caracteristici principale de siguranta sunt:

 • Constructie solida cu cadru din otel armat.
 • Dispune de sistemul unic patentat de protectie la impact lateral: TrueShield Safety Surround.
 • Ofera protectie sporita impotriva impactului lateral datorita spumei absorbante a energiei EPS.

Confortul este oferit de materialele Premium din care este confectionat, dotarile sale precum insert nou-nascut, suport de pahar detasabil, spatiu integrat pentru depozitarea centurilor in modul inaltator cu spatar si posibilitatea reglarii sale in 2 pozitii de inclinare. Tetiera este ajustabila in 10 pozitii, fara a fi nevoie sa repozitionati centurile.

Cumpara

Scaune auto 15 - 36 Kg

Scaune auto 15 - 36 Kg

Scaunele auto 15 - 36 kg (conform omologarii R44.04) sunt cunoscute de parinti sub denumirea de inaltatoare cu spatar si reprezinta o varianta excelenta de transport a copiilor de varsta mare (pana la 12 ani).

Beneficiile utilizarii scaunelor auto din aceasta categorie sunt reprezentate de o pozitie mai inalta a copilasului pe bancheta din spate, ceea ce reduce sansa declasarii raului de masina, o protectie speciala in cazul unui accident prin impact lateral si ajustarea pozitiei centurii de siguranta, astfel incat aceasta sa aiba un traseu corect si anume la mijlocul claviculei si deaupra zonei pubiene.

Graco are doua tipuri de scaune auto in aceasta grupa: unele cu prindere in centuri si altele cu prindere in sistem Isocatch (conectori Isofix flexibili).

Indiferent de varianta aleasa, modelele de inaltatoare cu spatar Graco asigura o calatorie sigura si confortabila alaturi de cel mic.

Cumpara

Scaune auto grupa 22 - 36 Kg

Scaune auto 22 - 36 Kg

Scaunele auto 22-36 kg (conform omologarii R44.04) sunt de fapt inaltatoarele auto fara spatar si sunt destinate copiilor mai mari.

Iata care sunt cele 3 motive pentru care acest tip de scaune auto sunt recomandate:

 • Asigura o pozitie mai inalta a copilului pe bancheta masinii, avand astfel rol in combaterea raului de miscare.
 • Asigura pozitionarea corecta a centurii de siguranta, evitandu-se astfel riscul ranirii copilului cu centura in cazul unui impact sau al unei franari bruse.
 • Datorita dimesniunilor reduse reprezinta o varianta excelenta in cazul deplasarilor cu taxiul sau in cazul concediilor (daca aveti in plan inchirierea unei masini).

Graco produce in acest moment doua tipuri de inaltatoare auto din grupa 22-36 kg: unele simple si altele cu prindere in Isofix prin intermediul sistemului Latch. Modelul simplu este prevazut cu cate doua suporturi de pahar.

Indiferent de tipul de inaltator ales, Graco garanteaza confortul si siguranta micului pasager.

CumparaNoutati din categoria scaune auto Graco