Cum aleg un balansoar pentru bebe

Balansoarele pentru bebelusi sunt un ajutor special pentru mamici in prima perioada de viata a celor mici.

Putem alege balansoarul in functie de pozitia acestuia, de functiie speciale incluse, modul de functionare si budget.

GREUTATEA MAXIMA a bebelusului nu trebuie sa depaseasca 9 Kg. Conform standardului EN 16232: 2013 + A1:2018 balansoarele pot fi folosite pentru bebelusi de la nastere si pana la o greutate maxima de 9 kg sau o inaltime de 76 cm.

Pentru ca balansoarele Graco se comercializeaza atat in Europa cat si in SUA, in manualele de ultilizare veti regasi ca greutatea maxima este de 11 Kg (conform standardului american).

Standardului EN 16232: 2013 + A1:2018 se aplica atat balansoarelor electrice, cat si celor mecanice (ele find destinate bebelusilor care nu pot sedea in fundulet nesustinuti). Din considerente financiare multi comercianti sustin nefondat faptul ca balansoarele lor sunt recomandate pana la varste mult mai inaintate.

Stabilitate si confort

Stabilitate si confort

Balansoarul pentru bebelusi trebuie sa fie foarte stabil si perfect sigur pentru cel mic. In cazul in care bebelusul de varsta mai mare se agita, nu trebuie sa existe risc de rasturnare.

Husele textile ale balansoarului trebuie sa fie usor detasabile si lavabile la masina de spalata la 30°, fara stoarcere.

• Pentru ca husele vin in contact direct cu pielea bebelusului, acestea trebuie sa fie fabricate din materiale tratate antialergic.

• Inserturile de nou-nascut se scot pe masura ce bebelusul creste.

Spatarul balansoarului trebuie sa aiba cat mai multe pozitii de reglare, pentru a putea oferi un confort deplin bebelusului.

Graco pune mare accent pe siguranta si sanatatea noului nascut, astfel incat toate balansoarele Graco sunt realizate conform recomandarilor Academiei Americane de Pediatrie.

Functiile unui balansoar

Functiile unui balansoar

Sistemul de leganare poate fi din fata in spate (ca un leagan traditional) sau tridimensional, ca in bratele mamei. Cele mai performante modele de balansoare au mai multe moduri de leganare pentru ca bebelusul sa nu se plictiseasca niciodata.

Alimentare: Balansoarul electric poate fi alimentat la priza sau cu baterii. In cazul balansoarelor complexe, precum balansoarul Graco All Ways Soother Horizon un set de baterii nu ar putea sustine alimentarea tuturor functiilor acestuia.

Vitezele de leganare trebuie sa fie usor de reglat, in functie de preferintele bebelusului. Balansoarele electrice pot avea de la o singura viteza de leganare, la mai multe viteze de leganare precum balansoarele mai complexe.

Cantecele de leagan si zgomotele din natura sunt o functie suplimentara utila, ele ajutandu-l pe bebelus sa adoarma mai repede.

Jucariile suplimentare au rolul de a stimula dezvoltarea acuitatii vizuale a celui mic.

Sezutul cu functie de vibrare este un element al balansoarelor moderne. In cazul balansoarelor Graco linistirea prin vibratii functioneaza independent de functia de leganare

Vezi modele

Noutati din categoria balansoare Graco