Cum aleg un patut pentru bebe

Cand vine vorba de gama de patuturi copii, putini stiu ca inventatorul paturilor de voiaj pentru cei mici este Graco, faimosul Pack N‘® Portable Playards, implinind in 2021 venerabila varsta de 36 de ani.

Ceea ce impresioneaza la patuturile Graco este complexitatea modurilor de utilizare, simplitatea instalarii, dimensiunile reduse ale patutului pliat.

Fie ca e vorba de varianta basic, destinata strict somnului, sau de variantele complexe de tip Contour Electra, Contour Electra Deluxe, patutuile Graco ofera acelasi confort, siguranta si usurinta in utilizare si intretinere.

Stabilitate si confort

Stabilitate si confort

Graco, inventatorul patuturilor pliabile, pune mare accent pe siguranta si confortul bebelusului. Toate patuturile Graco sunt realizate in conformitate cu recomandarile specialistilor in somnologie pediatrica a Academiei Americane de Pediatrie.

Patutul pentru copii trebuie sa aiba o foarte buna stabilitate, astfel incat in situatiile in care copilul de varsta mare este mai agitat, sa nu existe risc de rasturnare.

Este obligatoriu ca un patut pentru nou-nascut sa aiba 2 nivele pentru a asigura confortul mamicii in primele luni dupa nastere, cat si confortul copiilor de varsta mai mare.

Husele textile ale patutului trebuie sa fie realizate din materiale tratate antialergic.

• Urmand recomandarile Academiei Americane de Pediatrie, patuturile Graco sunt prevazute cu pereti laterali tip plasa pentru a asigura o buna ventilatie pe timpul somnului.

Peretii tip plasa ai patutului permit supravegherea foarte usoara a bebelusului de catre parinti si din lateral.

Toate patuturile Graco se pliaza din cateva miscari, rezultand un pachet compact ce este foarte usor de transportat si depozitat. Practic patutul se transforma intr-un troller cu roti.

Functiile unui patut

Functiile unui patut pentru copii

Modelele complexe sunt prevazute cu accesorii utile precum:

Masuta de infasat ce se ataseaza patutului este de mare ajutor fiind utila in special in primele luni dupa nastere cand mamica are dificultati in a se apleca.

Consola de comanda prin care parintele are acces centralizat la toate functiile patutului.

Cantecele de leagan si sunete din natura sunt o functie suplimentara utila, ele ajutandu-l pe bebelus sa adoarma mai repede.

Sistem de leganare prin vibratii ce ajuta bebelusul sa adoarma mai repede.

Temporizatorul este important pentru a putea opri patutul din leganare sau din cantat dupa 5, 10 sau 15 minute, atunci cand bebe adoarme

Jucariile suplimentare au rolul de a stimula dezvoltarea acuitatii vizuale a celui mic.

Vezi modele

Noutati din categoria patuturi Graco