Alegerea unui carucior pentru copii este o treaba grea ...

Alegerea caruciorului este o sarcina destul de grea, atat pentru viitorii parinti, cat si pentru parintii cu copilasi mai mari.

Trebuie sa stabilesti niste criterii clare: greutate, pozitia de somn, suspensii, accesorii incluse, maner sau sezut reversibil, locul in care il vei folosi mai mult: drumuri line in oras, sau teren accidentat.

Caruciorul pentru nou nascut poate fi compus din una, 2 sau 3 piese, in functie de buget si de prioritatile parintilor

Carucioare Graco - Calatoreste in deplin confort

Calatoreste in deplin confort

SASIUL CARUCIORULUI pentru nou-nascut trebuie sa fie cat mai usor, asa ca un sasiu din aluminiu are o dubla calitate: greutate foarte redusa si rezistenta mare in timp.

ROTILE CARUCIORULUI pot fi fabricate din EVA sau din cauciuc plin. Rotile anterioare trebuie sa fie pivotante 360 grade.

Toate cele 4 roti ale caruciorului pentru nou-nascut trebuie sa aiba suspensii pentru a permite dezvoltarea corecta a coloanei vertebrale, prin absorbtia de catre suspensii a socurilor produse atunci cand ne plimbam cu bebe in carucior pe teren denivelat.

PARTEA SPORT A CARUCIORULUI pentru nou-nascut trebuie sa se lase la orizontala (unghi de 160-180 grade). Sezutul sa aiba cat mai multe pozitii de reglare de la pozitia orizontala la cea de stat in fundulet. Toate carucioarele moderne pentru nou-nascut au sezut reversibil.

LANDOUL CARUCIORULUI trebuie sa asigure o pozitie perfect orizontala pentru nou nascut, sa aiba salteluta speciala si sa fie usor de curatat. Pozitia perfect orizontala, fara inclinatie este recomandata de Academia Americana de Pediatrie ca fiind pozitia optima de somn, pozitie ce asigura oxigenarea corecta a plamanilor celui mic.

SCAUNUL AUTO in cazul carucioarelor 3 in 1 trebuie sa fie neaparat unul care a fost testat la impact si, care sa asigure o pozitie corecta a coloanei vertebrale a nou-nascutului.

Caracteristici tehnice esentiale ale unui carucior

Functionalitate si confort

HUSELE TEXTILE trebuie sa fie usor detasabile de pe sasiul caruciorului si sa se poata spala la masina, la 30°C, fara stoarcere.

PLIEREA CARUCIORULUI trebuie sa se faca usor, fie tip carte, printr-un singur click si cu o singura mana, sau tip umbrela. Masurati dimensiunile portbagajului inainte de a achiziona caruciorul pentru a fi siguri ca este potrivit.

GREUTATEA CARUCIORULUI trebuie sa fie una rezonabila, pana in maxim 12 kg (greutate masurata a sasiului, plus roti si parte sport). Verificati intotdeauna la ce greutate face referire producatorul (daca include sau nu rotile si partea textla, sau e vorba doar de greutatea sasiului metalic).

MANERUL REGLABIL PE INALTIME este o optiune potrivita atunci cand exista o diferenta de inaltime importanta intre parinti. Acesta trebuie sa fie acoperit cu spuma sau piele ecologica pentru a putea fi apucat mai usor.

CAPOTINA CARUCIORULUI sport trebuie sa fie generoasa pentru a proteja copilasul mai mare de razele solare. Materialul din care este confectionata capotina caruciorului trebuie sa fie special tratata astfel incat sa ofere o protectie cel putin UPF +50. In caz contrar, in profida faptului ca sub capotina este umbra, bebelusul este expus radiatiilor solare. Toate carucioarele Graco au capotinele tratate UPF +50

Carucior sport

Caruciorul Sport

CARUCIORUL SPORT este destinat copiilor cu varsta mai mare de 6 luni.

• Este important sa aiba un spatar cu mai multe pozitii de inclinare.

• Plierea trebuie sa se faca usor, fie tip carte (one click - sistem patentat Graco) sau tip umbrela.

Carucioarele sport trebuie sa aiba greutate redusa, ideal pana in 7-8 kg.

• De regula, carucioarele sport au suspensii doar pe rotile din fata.

Vezi modele

Accesorii carucioare

Accesorii carucioare

ACCESORII IMPORTANTE pentru carucior sunt husa de picioare si husa de ploaie. Acestea sunt accesorii esentiale pentru protectia bebelusului pe vreme rea.

GEANTA DE INFASAT nu este un accesoriu esential, mai ales daca aveti un carucior prevazut cu un cos de cumparaturi generos.

ATENTIE! Nu este recomandat ca geanta de scutece sa fie asezata pe manerul caruciorului pentru a nu-l destabiliza, ci mai degraba asezata in cosul de cumparaturi. Sunt foarte multe cazuri in care, datorita greutatii mari a gentii agatate de manerul caruciorului, acesta s-a rasturnat rezultand accidentarea bebelusului.

SUPORTUL DE PAHAR este un accesoriu neesential. Unii producatori de carucioare il ofera ca accesoriu optional. Pe piata se gasesc suporturi de pahar cu prindere universala, ce se pot folosi indiferent de marca caruciorului.