Cum aleg un scaun de masa pentru bebe

Diversificarea incepe cu un scaun de masa corect ales!

Alegerea unui scaun de masa potrivit este cruciala daca vrem sa transformam ora mesei intr-o experienta memorabilia.

Iata ce criterii trebuie sa luam in calcul atunci cand alegem un scaun de masa pentru bebelus.

Stabilitate si confort

Stabilitate si confort

Scaunul de masa trebuie sa aiba o structura solida si rezistenta pentru ca e un articol ce urmeaza sa fie utilizat mai bine de 2 ani.

Baza scaunului de masa trebuie sa fie larga pentru a nu exista risc de rasturnare.

• Dimensiunile scaunului de masa pliat e bine sa fie cat mai compacte pentru a ocupa putin spatiu atunci cand nu este ora mesei.

• Sezutul scaunului de masa trebuie sa fie confortabil, pentru ca bebe sa se aseze cu placere in scaunel.

Scaunul de masa trebuie sa fie prevazut cu centuri cu prindere in 3 sau 5 puncte, iar bebelusii trebuie intotdeauna sa fie asigurati in centuri atunci cand sunt asezati in scaunul de masa.

Functiile unui scaun de masa

Functiile unui scaun de masa

• In functie de nevoi si de budget putem opta pentru un scaun fix, sau pentru unul care are roti (pentru a putea fi transportat mai usor dintr-o incapere in alta.

Tavita de servit masa trebuie sa fie detasabila pentru a putea fi igienizata cu usurinta.

• Exista modele cu mai multe pozitii de reglare ale spatarului pentru ca cei mici sa se poata relaxa in scaun (dupa ce au terminat de mancat si cand nu exista risc de regurgitare).

• Puteti opta pentru modele multifunctionale, ce se pot transforma in inaltator (care poate fi luat in vacante si atasat scaunului normal de la restaurant sau din casa bunicilor), sau care poate fi folosit ca scaun independent de catre fratiorii mai mari.

Husa scaunului de masa trebuie sa fie realizata dintr-un material usor de curatat, tip musama, pentru ca micile accidente sunt frecvente in perioada de inceput a diversificarii alimentatiei.

Vezi modele